Panna Cotta med kold Rabarbersuppe

Ca. 6 portioner


OBS! skal laves dagen i forvejen eller om morgenen, hvis det skal bruges til dessert om aftenen.


Ingredienser


Panna Cotta

500 ml. fløde

50 ml. sødmælk

4 blade husblas

(hvis dobbelt portion kun 7 blade)

1 tsk. Citronsaft

1 vaniljestang

(eller ½ tsk. Vaniljepulver fungere også fint)

55 g. lyst rørsukker


Rabarbersuppe

1000 g. rabarber – friske eller frost

200 g. sukker

1 vaniljestang (eller ½ tsk. Vaniljepulver)

Lidt citronsaft efter smag

Vand

Maizena

Pink eller rød frugtfarve (behøves ikke)



Fremgangsmåde:


Panna Cotta

Husblas lægges i blød i koldt vand


Alle ingredienser hældes i en gryde og varmes op til kogepunktet


Husblas vrides og kommes i gryden


Sigtes nu igennem en sigte ned i en skål


Køles af i skålen med jævnlig omrøring til konsistens som letpisket fløde


Hældes nu på glas som er gjort våde først, for så kan de nemmere ploppes ud når de har sat sig.

Stilles på køl til dagen efter.



Rabarbersuppe

Rabarberne renses og skæres ud i små stykker


De kommes i en gryde med resten af ingredienserne

Vand hældes til lige op over rabarberne


Bring det hele i kog og koges nu i 10 min. tid. Du må ikke mase det hele rundt, kun rør forsigtigt, ellers vil du ikke få en flot klar suppe.


Sig suppen fra i en skål, først i en si og derefter i et viskestykke for at få suppen helt klar og flot


Varmes nu op igen, her kan du tilsætte farve hvis du synes suppen skal være mere skarp ved serveringen.


Tilsæt også en smule maizena (blandes først med vand) til du får den konsistent du gerne vil have supppen skal være.

Kun meget lidt af gangen så den ikke bliver for tyk.

Stilles nu på køl til dagen efter.


Server i en dyb tallerken, plop panna cotta ud i midten og hæld suppen rundt om.

opskrift, dessert, nytår, fest, pannacotta, panna cotta, rabarber, rababer suppe, vanilje, flotte desserter, smukke desserter