Ca. 6 portioner
OBS! skal laves dagen i forvejen eller om morgenen, hvis det skal bruges til dessert om aftenen.
Ingredienser
Panna Cotta
500 ml. fløde
50 ml. sødmælk
4 blade husblas
(hvis dobbelt portion kun 7 blade)
1 tsk. Citronsaft
1 vaniljestang
(eller ½ tsk. Vaniljepulver fungere også fint)
55 g. lyst rørsukker
Rabarbersuppe
1000 g. rabarber – friske eller frost
200 g. sukker
1 vaniljestang (eller ½ tsk. Vaniljepulver)
Lidt citronsaft efter smag
Vand
Maizena
Pink eller rød frugtfarve (behøves ikke)
Fremgangsmåde:
Panna Cotta
Husblas lægges i blød i koldt vand
Alle ingredienser hældes i en gryde og varmes op til kogepunktet
Husblas vrides og kommes i gryden
Sigtes nu igennem en sigte ned i en skål
Køles af i skålen med jævnlig omrøring til konsistens som letpisket fløde
Hældes nu på glas som er gjort våde først, for så kan de nemmere ploppes ud når de har sat sig.
Stilles på køl til dagen efter.
Rabarbersuppe
Rabarberne renses og skæres ud i små stykker
De kommes i en gryde med resten af ingredienserne
Vand hældes til lige op over rabarberne
Bring det hele i kog og koges nu i 10 min. tid. Du må ikke mase det hele rundt, kun rør forsigtigt, ellers vil du ikke få en flot klar suppe.
Sig suppen fra i en skål, først i en si og derefter i et viskestykke for at få suppen helt klar og flot
Varmes nu op igen, her kan du tilsætte farve hvis du synes suppen skal være mere skarp ved serveringen.
Tilsæt også en smule maizena (blandes først med vand) til du får den konsistent du gerne vil have supppen skal være.
Kun meget lidt af gangen så den ikke bliver for tyk.
Stilles nu på køl til dagen efter.
Server i en dyb tallerken, plop panna cotta ud i midten og hæld suppen rundt om.
(Hverdage mellem 9.00-15.00)
Dog svarer jeg også på sms på andre tidspunkter,
så send hellere en sms.
Copyright © Linns'Værker