Krydderolie

Krydderolie kan laves i mange varianter og her handler det også kun om fantasien og de krydderurter man allerbedst kan lide. Eller står du fx med krydderurter som du ikke får brugt, er det en super måde at få brugt dem på.

Hvis du blanchere dine krydderurter, kan olien holde sig 2-3 mdr. på køl.


Du skal bruge:

  • En flaske med patentlåg
  • Krydderurter efter eget valg. Eks. Timian, rosmarin, basilikum, origano, salvie.
  • Anden smag til din olie, som eks. chili, frisk ingefær, sesam, hvidløg
  • Olivenolie


Hvor meget, afhænger af hvilke glas og hvor mange urter osv. Du bruger, så mål er ca. udfra hvor stor flasken er til din færdige olie. Hvis din færdige olie er 1 l. vil jeg beregne lidt fra, da der også skal være plads til urter og andet.


Fremgangsmåde:

Skyl dine urter meget grundigt og blancher dem kort i kogende vand. Kog vandet op i en gryde og dyp krydderurterne ned i kort tid og lige rør rundt i dem og tages op. Tør dem godt af i køkkenrulle.

Olien varmes op, til det det bobler let. Hvis du gerne vil have chili, ingefær, sesam eller andet i varmes det op sammen med olien. Lad det køle lidt.

Imens kan du skolde flaskerne, varm dem evt. lige op med varm vand fra hanen før de skoldes med kogende vand. Så er du sikker på glasset ikke springer.

Kom urtekviste ned i flaskerne og hæld den lune olie i. Husk at dække alt indhold i flasken.

Du kan også vælge at blende urterne sammen med olien for at få en lidt mere intenst og tykkere krydderolie.




opskrift, olie, krydderolie, balsilikum, hvidløg